Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Δημοτική Αρχή » Ανακοινώσεις » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        ΜΕΣΣΗΝΗ      17/04/2024

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                       

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ         

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Μεσσήνης με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων που προκύπτουν συνεχώς, το νέο νόμο Ν.4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την εφαρμογή του Νόμου και την επιβολή προστίμων, σας ενημερώνει ότι μεταξύ άλλων:

  1. Ιδιοκτήτης θεωρείται αυτός που φροντίζει ζώο συντροφιάς εντός των ορίων ιδιοκτησίας του (κτήμα, στάβλος, αυλή, επιχείρηση, οικία κ.α.)  μετά από απόκτηση ή εύρεση αδέσποτου.
  2. Κάθε ιδιοκτήτης υποχρεούται να σημάνει και να καταγράψει το ζώο του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την εύρεσή του ως αδέσποτο, εντός δύο (2) μηνών από τη γέννησή του ή εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από κάθε μεταβολή άλλου ιδιοκτήτη.
  3. Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να προβεί σε στείρωση του ζώου του ή αποστολή δείγματος γενετικού υλικού (DNA)
  4. Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.  
  5. Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να μην εγκαταλείπει το ζώο του. Για την παράδοση στο δήμο θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποιητικά, παράβολο κλπ.) (περ.ζ, παρ.1, άρθ.9 του Ν.4830/2021).
  6. Σε περίπτωση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της παρ. 6 του άρθ.3 του Ν.4830/2021, να επιδεικνύει τα απαραίτητα έγγραφα καταγραφής του ζώου (διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας) όπου αναγράφονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του ζώου καθώς και οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί.

                                                                          ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
photo