Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»
Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης», η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο».

ektesi

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν λιθογραφίες και χαρακτικά έργα Ευρωπαίων καλλιτεχνών τα οποία εμπνεύστηκαν από την μεταεπαναστατική Ελλάδα κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την έκθεση ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ιδέα του οποίου ήταν η πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης.

«Το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκης Κατσουλίδης” ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, μετά από αρκετούς μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των μουσείων όλης της χώρας λόγω της  πανδημίας του κορονοϊού-Covid -19», όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να μπορέσουν όλοι οι φιλότεχνοι να θαυμάσουν τα έργα».

Ο κ. Κατσουλίδης σημείωσε ότι έγινε χρονοβόρα έρευνα μέχρι να βρεθούν οι λιθογραφίες και τα χαρακτικά έργα που αποτύπωναν ιστορικές στιγμές του τόπου μας, ενώ λόγω των συνθηκών τα εγκαίνια της έκθεσης αναβλήθηκαν πολλές φορές.

Σημαντική είναι και η συμβολή του Μεσσήνιου σκηνοθέτη Ιωάννη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει να παρουσιάσει σε σλάιντς τα έργα με τη δική του σκηνοθετική ματιά.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από τον Δήμο Μεσσήνης και το Δ.Σ. του Μουσείου Χαρακτικής προς το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου με την ευγενική υποστήριξη του οποίου πραγματοποιείται η έκθεση καθώς επίσης και προς το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για την προσφορά των οπτικοακουστικών μέσων.

 Σημειώνεται ότι οι μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου θα είναι:

Τρίτη έως Σάββατο από 10:00 έως 14:00.

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»
photo
photo
photo