Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Στον Δήμαρχο Μεσσήνης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου
Στον Δήμαρχο Μεσσήνης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στο γραφείο του, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία εργασιών του σχολικού κτιρίου.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι το έργο, σύμφωνα με την επιβλέπουσα υπηρεσία, έχει ολοκληρωθεί κατά 95%. Αναγνώρισε επίσης, ότι οι καθυστερήσεις της εργολαβίας, λόγω της δυσκολίας εκροής χρηματοδοτήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Γι’ αυτό σημείωσε ότι έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο του έργου να προχωρήσει απρόσκοπτα τις εργασίες για την ολοκλήρωση και παράδοση του σχολικού κτιρίου, το συντομότερο δυνατόν και πριν την 31-12-21 ημερομηνία λήξης του συμβατικού χρόνου. Θύμισε ότι το έργο είχε συμβασιοποιηθεί στις 8-4-19 και δύο μήνες μετά έγινε διακοπή εργασιών. Ακολούθησε μία διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια που εντοπίζονταν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο είχε ενταχθεί το έργο. Επιπλέον έγινε συμπληρωματική σύμβαση στις 8-10-21 για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, αφού προέκυψαν συμπληρωματικές εργασίες κατά την κατασκευή του, όπως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μέρος της υδραυλικής εγκατάστασης προκειμένου το κτίριο να καταστεί ασφαλές. Στις υπολειπόμενες εργασίες περιλαμβάνονται εσωτερικό βάψιμο και τοποθέτηση δαπέδου. Επίσης με πόρους του Δήμου θα αντικατασταθούν οι τουαλέτες, καθώς αυτή η εργασία δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη, ενώ θα γίνουν και συμπληρωματικές εργασίες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να εγκριθεί λειτουργία ΚΔΑΠ από την επόμενη σχολική περίοδο.

Παράλληλα, εξέφρασε την κατανόησή του προς τους γονείς, που αγωνιούν για την εξέλιξη αυτού του έργου, παραδεχόμενος ότι αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα κωλυσιεργίας της διαδικασίας χρηματοδοτήσεων δημοσίων έργων σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων εξέφρασαν φόβους για επιπλέον καθυστερήσεις και σημείωσαν πως σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους.

Κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβαν από τον Δήμαρχο Μεσσήνης, ότι οι εργασίες θα περατωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν από τις 31/12/21, συμφώνησαν ότι θα είναι σε συχνή επικοινωνία και συνεργασία αφού κοινός στόχος όλων είναι οι μαθητές να  μεταστεγαστούν στην ανακαινισμένη σχολική μονάδα.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος Μαργαρίτα Νικολάου, η αντιπρόεδρος Μαριάννα Ταπνάρη, η γραμματέας Παναγιώτα Καπρουλά και το μέλος Σταυρούλα Φαληρέα.

Στον Δήμαρχο Μεσσήνης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου
photo