Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Γενικευμένες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών
Γενικευμένες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών

Η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας στον Δήμο Μεσσήνης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με παρεμβάσεις που σταδιακά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα υπόγειων κάδων που είναι τοποθετημένα σε 5 σημεία στο κέντρο της πόλης. Τα συστήματα υπόγειων κάδων ήταν ανενεργά την τελευταία επταετία, λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων που παρουσίαζε το καθένα.

Σήμερα ο Δήμος προμηθεύτηκε 40 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης και μαζί με τους 290 μεταλλικούς κάδους που είχε προμηθευτεί τις προηγούμενες ημέρες, ενισχύεται σημαντικά ο αστικός εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η ανανέωση του εξοπλισμού καθαριότητας με τα νέα οχήματα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (απορριμματοφόρα, σάρωθρο, καδοπλυντήριο, τράκτορα με πρες κοντέινερ, πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων και ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή), τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και τους μεταλλικούς κάδους για σύμμεικτα απορρίμματα, στοχεύουν στο να γίνει η αποκομιδή πιο λειτουργική, πιο αποτελεσματική και πιο οργανωμένη.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης. Ο προγραμματισμός έχει εντατικοποιηθεί ώστε να γίνεται σωστή αποκομιδή και παράλληλα οι κάδοι πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να παραμένει καθαρός και ο περιβάλλον χώρος.

Ουσιαστική συμβολή για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της καθαριότητας έχουν και οι δημότες οι οποίοι καλούνται να εναποθέτουν τα σύμμεικτα απορρίμματα στους αντίστοιχους μεταλλικούς ή πράσινους κάδους και τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας στην εκτέλεση του έργου της.

 

Γενικευμένες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών
photo
photo
photo
photo