Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » Παλαιότερα » Λαζαράκια από τα παιδιά του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μεσσήνης
Λαζαράκια από τα παιδιά του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μεσσήνης

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Μεσσήνης.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα κάλαντα του Λαζάρου. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια των παιδαγωγών έφτιαξαν Λαζαράκια, τα παραδοσιακά ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου. Τα παιδιά έπλασαν τη ζύμη σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου, με σταυρωμένα χεράκια και δυο γαρύφαλλα για ματάκια.

Πρόκειται για ένα έθιμο που έρχεται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, τότε που οι νοικοκυρές θέλοντας να τιμήσουν την Ανάσταση του Λαζάρου, έφτιαχναν το Σάββατο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα Λαζαράκια. Στη συνέχεια τα κοριτσάκια, οι Λαζαρίνες, κρατώντας καλάθια με τα Λαζαράκια και λουλούδια γυρνούσαν τις γειτονιές και τραγουδούσαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα δεκαοκτώ παιδάκια του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, οι γονείς τους και οι παιδαγωγοί Μαρία Βρυώνη και Μαριάννα Δημητροπούλου.

Στη μικρή γιορτή παραβρέθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Παιδικών Σταθμών Παρασκευή Κόκιου, η οποία σημείωσε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν όψει του Πάσχα με στόχο να μεταφερθούν στα παιδιά τα ήθη και τα έθιμα των παλαιών χριστιανικών χρόνων.

 

image   image   image   image   iamge image image image

Λαζαράκια από τα παιδιά του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo