Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » Παλαιότερα » Υπογράφτηκαν οι μελέτες έργων αποκατάστασης ζημιών από τον «Ζορμπά» στο Πεταλίδι
Υπογράφτηκαν οι μελέτες έργων αποκατάστασης ζημιών από τον «Ζορμπά» στο Πεταλίδι

photo

Υπογράφτηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας οι μελέτες που έχουν συνταχθεί για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από την θεομηνία «Ζορμπάς» στη Δ.Ε. Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα έργα οδεύουν πλέον άμεσα προς δημοπράτηση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Οι μελέτες που είχαν υποβληθεί για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας αφορούν έργα στο οδικό και το υδραυλικό δίκτυο καθώς και στις λιμενικές υποδομές, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε δήλωσή του σημείωσε: «Με τα έργα αυτά θα πραγματοποιηθεί πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Πεταλίδι από την θεομηνία «Ζορμπάς» της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 και παράλληλα θα βελτιωθούν οι υποδομές της περιοχής. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η δημοτική αρχή μέχρι την τελευταία στιγμή εξακολουθεί να παράγει έργο και να υπηρετεί τους δημότες όπως ακριβώς υποσχέθηκε».

Υπογράφτηκαν οι μελέτες έργων αποκατάστασης ζημιών από τον «Ζορμπά» στο Πεταλίδι
photo