Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Έκθεση Λιθογραφίας στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη με θέμα <<Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941>>.
Έκθεση Λιθογραφίας στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη με θέμα <<Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941>>.

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση λιθογραφίας «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη

Συνέντευξη Δημάρχου

Συνέντευξη Τύπου για την έκθεση με τίτλο «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Μεσσήνιος εικαστικός Τάκης Κατσουλίδης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τ. Κατσουλίδη» Νίκος Ρούτσης. Η έκθεση που οργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου « Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη», εγκαινιάζεται αύριο στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης ευχαρίστησε τον κ. Κατσουλίδη και τους Νικήτα και Ευαγγελία Σταυρινάκη που προσέφεραν δωρεάν τις λιθογραφίες από την προσωπική τους συλλογή, οι οποίες θα εκτίθενται στο Μουσείο για 45 ημέρες.

«Το Έπος του ΄40 έχει κατά καιρούς εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Η έκθεση μας φέρνει σε επαφή με τις ιστορικές στιγμές του αγώνα των Ελλήνων όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις λιθογραφίες γνωστών καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη έκθεση, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και τις τέχνες με στόχο την πλήρη αξιοποίηση του Μουσείου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο κ. Κατσουλίδης έκανε λόγο για καινοτόμα παρουσίαση των 42 λιθογραφιών Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν εκείνη την εποχή και θα προβάλλονται μέσα από βιντεοπροβολείς, με μουσική επένδυση της εποχής και τραγούδια. Τη σκηνοθετική παρουσίαση έχει αναλάβει ο Νησιώτης βραβευμένος σκηνοθέτης Ιωάννης Γρηγορόπουλος. Σημείωσε ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και θα δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφτούν σχολεία της Μεσσηνίας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των τριών επόμενων εκθέσεων με έργα δικά του της τελευταίας 8ετίας, με χαρακτικά έργα της γενιάς του 1930, καθώς και την επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με γκραβούρες από τον αγώνα στη Μεσσηνία.

Τέλος, ο κ. Ρούτσης σημείωσε ότι ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τ. Κατσουλίδη» έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου περίπατο σε διάφορα σημεία της πόλης με τίτλο «Το νησί στο φως της ιστορίας» με ξεναγό τον νησιώτη δημοσιογράφο και ιστοριοδίφη Ηλία Μπιτσάνη. Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Πανηγυρίστρα, ενώ σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο Μουσείο.

 

Αφίσα Έκθεσης

Μουσείο Κατσουλίδη

Έκθεση Λιθογραφίας στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη με θέμα <<Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941>>.
photo
photo
photo
photo