Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Σε γιορτινό κλίμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης
Σε γιορτινό κλίμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ 

Σε γιορτινό κλίμα και με σύμμαχο τον καλό καιρό φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της βραδιάς που περιλάμβαναν χορευτικά, κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Ελλάδα και όχι μόνο.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στο συμβολισμό που έχει το φως της γέννησης του Χριστού στη ζωή μας:

ΟΜΙΛΙΑ

«Το Φως της Γέννησης του Θεανθρώπου συμβολίζει τη συνέχιση της ζωής με ελπίδα και αγάπη στις καρδιές όλων μας. Το φως είναι το στοιχείο που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας, να αποδράσουμε από τα προβλήματα, να οραματιστούμε διαφορετικά το μέλλον μας. Με θετική σκέψη και με διάθεση να αγωνιστούμε για να διαμορφώσουμε μία καλύτερη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες.

Γνωρίζουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι ημέρες χαράς. Θέλουμε να είναι ημέρες χαράς για όλους τους δημότες. Οι κοινωνικές δομές του δήμου και οι νέες που θα δημιουργήσουμε, θα απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να αντιληφθούμε, ότι όλοι μαζί, και πάνω στις νέες βάσεις μιας υγιούς κοινωνίας, μπορούμε να πετύχουμε, εκεί όπου καθένας χωριστά, δεν τα καταφέρνει. Θα μας δώσει το μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος, όσους εργάστηκαν εθελοντικά, όσους δημοτικούς υπαλλήλους δούλεψαν για το πρόγραμμα και  τους συλλόγους και φορείς που συμμετείχαν ώστε να απολαύσουμε στις γιορτές μια φωτεινή Μεσσήνη.Τέλος, ευχήθηκε σε όλες και όλους υγεία, πρόοδο και αγάπη και το 2020 να είναι έτος ελπιδοφόρο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης ζωής.

Της ομιλίας του Δημάρχου, είχαν προηγηθεί χορευτικά και μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ ακολούθησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και συλλόγων και φορέων του Δήμου.

photo1  photo2  photo3photo 4  photo5  photo6

Το εορταστικό κλίμα πλαισίωνε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος φωτογραφήθηκε κάτω από το δέντρο με μικρά και μεγάλα παιδιά, ενώ εορταστικά φαναράκια που αφέθηκαν μετά το άναμμα του δέντρου, φώτισαν τον ουρανό.

Έξω από τα εορταστικά σπιτάκια, οι σύλλογοι είχαν στήσει εορταστικό παζάρι με χριστουγεννιάτικα ήδη ενώ φροντίσει να γλυκάνουν τον κόσμο με κεράσματα.

photo7   photo8   Photo9 

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, κ.ά.

photo10  photo11  photo12

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες.

Σε γιορτινό κλίμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo