Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Συνάντηση Δημάρχου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης
Συνάντηση Δημάρχου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης

Αθανασόπουλος-Μηλίτση

Προγραμματισμένη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση στο γραφείο της, είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στα έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων εντός των ορίων του δήμου Μεσσήνης.

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε ότι προχωρούν ομαλά οι εργασίες διαμόρφωσης του πάρκινγκ έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ένταξη του οδικού έργου Μεσσήνη-Λάμπαινα και στην επικείμενη ένταξη του τμήματος Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη, που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφαλή πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο δήμαρχος Μεσσήνης έθεσε το θέμα της ύπαρξης ειδικών αμαξιδίων για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των υπερηλίκων εντός του αρχαιολογικού χώρου. Η κα Μηλίτση από την πλευρά της, σε ότι αφορά στην τοποθέτηση αμαξιδίων σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη οι απαιτούμενες ενέργειες από την Υπηρεσία της προς το Υπουργείο  για τη διευθέτηση του θέματος. Εκτίμησε ακόμα ότι τα οδικά τμήματα Μεσσήνη-Λάμπαινα και Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη, θα δώσουν λύση στην ασφαλή πρόσβαση και επεσήμανε πως απαιτούνται επίσης ορισμένες μικρές επεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν τη μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο.

Ακολούθως, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο έργο αναστήλωσης του ΒΔ Πύργου του Κάστρου της Ανδρούσας. Τόσο η κα Μηλίτση όσο και ο κ. Αθανασόπουλος συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης μελέτης φωτισμού του Κάστρου που θα το αναδείξει και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συζητήθηκε επίσης -αφού ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων- να αξιοποιηθεί το Ανδρομονάστηρο, ως χώρος διοργάνωσης ποιοτικών εκδηλώσεων.

Τέλος, υπήρξε διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, θα έχουν αλληλοβοήθεια ώστε με τις κατάλληλες συνέργειες να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του δήμου Μεσσήνης με στόχο την προσέλκυση και εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών.

Συνάντηση Δημάρχου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης
photo
photo