Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση <<Εθελοντισμός-Σχολείο-Κοινωνία>>
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση <<Εθελοντισμός-Σχολείο-Κοινωνία>>

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η εκδήλωση «Εθελοντισμός-Σχολείο-Κοινωνία» στο αίθριο του ισογείου στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στη διασύνδεσή του  με το σχολείο και την κοινωνία και συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και τον Δήμο Μεσσήνης.

Ομιλία

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρέος όλων μας είναι να μάθουμε στα παιδιά μας τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας ότι η εκδήλωση είναι μία τιμή στον ανώνυμο εθελοντή που διακατέχεται από τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει αναπτύξει δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τα Κέντρα Κοινότητας τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις καθώς τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας που θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά.

Τέλος, συνεχάρη το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης για τις πολυσχιδείς δράσεις που έχει αναπτύξει με εμφανή αποτελέσματα στη Μεσσήνη, προτρέποντάς το να επεκτείνει τη δράση του στον ευρύτερο Δήμο.


               εικόνα 1 απο την εκδήλωση        εικόνα 2

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση <<Εθελοντισμός-Σχολείο-Κοινωνία>>
photo
photo
photo