Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη με σκοπό την επίλυση ζήτημάτων του Δήμου.
Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη με σκοπό την επίλυση ζήτημάτων του Δήμου.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα του δήμου Μεσσήνης που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Μεσσήνης έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται από τον δήμο Μεσσήνης. Ακολούθως επεσήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του επερχόμενου χειμώνα σε αρκετά ρέματα όπως Βελίκα, Μουρτιά, Τυφλό, Βαρυμπόμπη κ.α.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο αποκατάστασης της προβλήτας Πεταλιδίου και της προστασίας των οικιών από τη διάβρωση, στην ένταξη των έργων παράκαμψης του οικισμού Δάρα και της κοινότητας Νεοχωρίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα, στην υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου Τρικόρφου αλλά και σε έργα αναπλάσεων και ύδρευσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Αθανασόπουλο για την επίσκεψή του και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό της Π.Ε. Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως ότι αφορά στα οδικά έργα προγραμματίζεται για το 2020 η υλοποίηση βελτίωσης από το Ασπρόχωμα έως το αεροδρόμιο, ενώ για το υπόλοιπο δίκτυο, ο προγραμματισμός αφορά στην υλοποίηση βελτιώσεων, διαγραμμίσεων, καθαρισμών και φυτεύσεων.  Ειδικά στην  3η Επαρχιακή Οδό, στο τμήμα Θουρία – Αριστομένη και στην 8η Επαρχιακή, στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένη, υλοποιούνται έργα βελτίωσης των οδών με αποκαταστάσεις, διευθετήσεις ομβρίων, καθαρισμούς τάφρων, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πινακίδες και ασφαλτοστρώσεις. 

Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για μια συνολική εκτίμηση των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του Μεσσηνιακού κόλπου, ώστε να καθορίσει τα επόμενα έργα που θα υλοποιηθούν, πέραν αυτών που εκτελούνται από το Υπ. Υποδομών. Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση εγγειοβελτιωτικών έργων, ύδρευσης καθώς και έργων βελτίωσης του ΓΟΕΒ, για τα οποία γίνονται ήδη εργασίες συντήρησης.

 

 

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη με σκοπό την επίλυση ζήτημάτων του Δήμου.
photo