Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω ψηφιακών πλατφορμών προσφέρει ο Δήμος
Ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω ψηφιακών πλατφορμών προσφέρει ο Δήμος

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους μαθητές μας προσφέρει ο Δήμος μας, με την ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω ψηφιακών πλατφορμών, μεταδίδοντας παράλληλα το μήνυμα ότι μπορούμε να περνάμε ευχάριστα ακόμα και όταν υπάρχουν δυσκολίες. 

Ειδικότερα, ο Δήμος Μεσσήνης, εδραίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την άμεση συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς προχώρησε σε δημιουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας σε συνεργασία με τον δήμο Ερμιονίδας και το πρωτοπόρο Ερευνητικό Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας ξεκινά μία προσφορά προς τους μαθητές και τους δασκάλους της περιοχής μας η οποία θα επικοινωνηθεί απ’ ευθείας στα σχολεία. Πρόκειται για πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει αναπτύξει το εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας και προσφέρονται δωρεάν αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, το ελεύθερο παιχνίδι Γριφομπότ (http://grifobot.gr) αποτελεί ένα παιχνίδι μάθησης με παράλληλη εκμάθηση βασικών στοιχείων κώδικα. Στο πλαίσιο ανάπτυξης του παιχνιδιού, δημιουργήθηκε μία έκδοση (επιπλέον του κανονικού παιχνιδιού) που αφορά καθηγητές και συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές να δημιουργούν ΚΟΥΙΖ για τους μαθητές τους πάνω σε πράγματα που έχουν πραγματοποιήσει μέσα στην τάξη και στη συνέχεια οι μαθητές μέσω της διαδικασίας εκτέλεσης ΚΟΥΙΖ ελέγχουν τις επιδόσεις τους. Ο Δήμος Μεσσήνης θα δώσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή τη λειτουργικότητα και οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους θα προσκαλέσουν τους μαθητές των σχολείων να παίξουν.

Το ΓΑΒGames αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παρέχει κάποιες λειτουργικότητες σε δασκάλους που ασχολούνται με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να εφαρμόσουν τεχνικές μάθησης εξ αποστάσεως.

«Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε δράσεις και ενέργειες υπέρ των δημοτών μας και να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της τεχνολογίας και της καινοτομίας καθώς και την πορεία μας προς το ψηφιακό μέλλον. Και σε αυτή την προσπάθεια θα πορευόμαστε μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω ψηφιακών πλατφορμών προσφέρει ο Δήμος
photo