Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Εγκαινιάστηκε σήμερα το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου
Εγκαινιάστηκε σήμερα το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Εγκαινιάστηκε σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου. Μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών στο εσωτερικό του αλλά και την συντήρηση και αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου, εδώ και λίγο καιρό μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν τις παροχές του σχολικού κτιρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Της σημερινής τελετής των εγκαινίων προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές να αξιοποιήσουν τη γνώση που τους προσφέρεται και συνεχάρη όσους πρωτοστάτησαν για την επισκευή του σχολείου και όσους συνέβαλαν στη συνέχεια για την αποπεράτωση των εργασιών.

Στο αποτέλεσμα της ανακαίνισης που είναι ένα άρτιο και ασφαλές σχολείο για τους μαθητές στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να αγκαλιάζει τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Επισήμανε ότι το σχολείο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2018, συμβασιοποιήθηκε το 2019 με την αρωγή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης και φρόντισε για την έγκαιρη έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας. Πέρα από αυτή όμως τη χρηματοδότηση, ο Δήμος Μεσσήνης δαπάνησε επιπλέον χρήματα από τη ΣΑΤΑ σχολείων για τουαλέτες και τουαλέτες ΑΜΕΑ καθώς και συντήρηση και αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου, ώστε οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο να συνεχίζουν απρόσκοπτα την εκπαίδευση και τις ενδοσχολικές δραστηριότητές τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ΚΔΑΠ που λειτουργεί από φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, που θα συμβάλει στην δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ελευθερία Νικολοπούλου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι βοήθησαν για την ανακαίνιση του σχολείου. Ακολούθως, την ικανοποίησή τους για το ανακαινισμένο σχολείο εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση όντας το 2018 υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πεταλιδίου Μαργαρίτα Νικολάου.

Ακολούθως, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων του σχολείου και συνοδεία της διευθύντριας περιηγήθηκαν στους χώρους του.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεταλιδίου με το συμβούλιό του, πρόεδροι όμορων κοινοτήτων, η πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, οι μαθητές, γονείς μαθητών του σχολείου, κ.ά.

Εγκαινιάστηκε σήμερα το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo