Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Στις εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο παρέστη ο Δήμαρχος Μεσσήνης
Στις εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο παρέστη ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση στο λιμάνι της πόλης με τη συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στα τρία νησιά που βρίσκονται απέναντι από την Πύλο (Χελωνήσι, Σφακτηρία, Φανάρι), όπου στο καθένα διατηρείται μνημείο για τους πεσόντες των τριών χωρών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Τέλος, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, επισκέφθηκαν την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΑΛΑΜΙΣ», όπου και ξεναγήθηκαν από τον Κυβερνήτη και το προσωπικό.

Στις εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο παρέστη ο Δήμαρχος Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo