Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο Νέας Κορώνης-Χωματερού
Επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο Νέας Κορώνης-Χωματερού

Επιτόπια επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο που συνδέει τη Νέα Κορώνη με το Χωματερό, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Στην αυτοψία που διενήργησαν προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο οδικός άξονας, συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μεσσήνης Νίκο Φύκιρη, τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κωνσταντίνο Μαλλιώτη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κορώνης Ανδρέα Αρώνη, τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Κωνσταντίνο Κουφόγιωργα και τον πρώην αντιδήμαρχο Σπύρο Κρασσακόπουλο.

dromos n koroni2

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μήκος του δρόμου είναι 3,2 χλμ. περίπου, από το οποίο, ένα μέρος του ανήκει στον Δήμο Μεσσήνης και ένα μέρος του στον Δήμο Πύλου Νέστορος. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων των γύρων περιοχών αλλά και των τουριστών που κατευθύνονται προς τις περιοχές του Δήμου Πύλου Νέστορος. Συνεπώς, τους θερινούς μήνες εμφανίζει αυξημένη κίνηση λόγων της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Σε πρώτη φάση, έγινε μία αρχική διερεύνηση των σημείων που χρήζουν παρεμβάσεων. Στη συνέχεια, σε συνεργασία των δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος, θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.

Επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο Νέας Κορώνης-Χωματερού
photo
photo
photo
photo