Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μείωση των φαινομένων παραβατικότητας
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μείωση των φαινομένων παραβατικότητας

Η εξεύρεση λύσεων που θα συμβάλλουν στη μείωση των φαινομένων παραβατικότητας και θα οδηγούν ταυτόχρονα στην κοινωνική ένταξη των Ρομά ήταν ο στόχος συνάντησης που έγινε χθες στην Αθήνα  με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Σταμάτη. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και η Επιμελήτρια Ανηλίκων και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου κα Αγγελική Ρουμελιώτου, παρουσίασαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί. Συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσκολίες που προκύπτουν στον τομέα της καθημερινότητας λόγω των περιστατικών παραβατικότητας, ιδιαίτερα τα θέματα των κλοπών και  των παραβιάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  

Ο Γενικός Γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον  και συνεχάρη τον Δήμο Μεσσήνης για τη λειτουργία Τμήματος ΖΕΠ για μαθητές Ρομά στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το οποίο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας μάλιστα ότι τις καλύτερες προοπτικές τις δημιουργεί η εκπαίδευση και η πρόληψη.  Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να  επισκεφτεί το Δήμο και να παρευρεθεί, αφ' ενός σε επιτόπιες συναντήσεις σε οικισμούς Ρομά ώστε να τονιστεί και από την πλευρά του η ανάγκη του αμοιβαίου σεβασμού και της αρμονικής συνύπαρξης, αφ' ετέρου σε συναντήσεις συνέργειας τοπικών φορέων με στόχο τη δημιουργία ενιαίας και συντονισμένης στρατηγικής. 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μείωση των φαινομένων παραβατικότητας
photo