Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2023 » Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της Μεσσήνης
Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της Μεσσήνης

Ξεκίνησε σήμερα στην πόλη της Μεσσήνης το σημαντικό έργο των ασφαλτοστρώσεων με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις συνολικού μήκους 6,5 χλμ. περίπου, σε οδούς που χρήζουν βελτίωσης.

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας αστικών-περιαστικών οδών Δήμου Μεσσήνης» έχει προϋπολογισμό 2.278.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από την οδό Ναυαρίνου με την αφαίρεση του υφιστάμενου ασφαλτικού, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας. Οι ίδιες εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο στις οδούς Σταδίου, Κοδριγκτώνος, Αριστομένους και Νοταρά. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών να φροντίσουν να απομακρύνουν κατά το διάστημα αυτό τα οχήματά τους προκειμένου να εκτελεστούν απρόσκοπτα οι εργασίες. Σχετική ενημέρωση και σήμανση των οδών θα γίνει και από τη Δημοτική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των οδών όπου προβλέπεται ολική αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα είναι και το τμήμα από τον κόμβο εισόδου της πόλης έως την έξοδο της Μεσσήνης (οδός Βελίκας).

«Τα έργα συνεχίζονται με προσήλωση στο αρχικό μας πρόγραμμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε επί της οδού Ναυαρίνου. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «με το έργο αυτό, η χρηματοδότηση του οποίου αποτελεί σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, επιτυγχάνεται η οδική ασφάλεια, η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής».

 

 

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της Μεσσήνης
photo
photo
photo