Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Εκδήλωση αφιέρωμα την Παρασκευή στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
Εκδήλωση αφιέρωμα την Παρασκευή στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα στις 25 Νοεμβρίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικοογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο, ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ, πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση αφιέρωμα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 5 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μεσσήνης, θα γίνει προσέγγιση και ερμηνεία των εκδηλώσεων βίας στην καθημερινότητα, θα αναλυθεί ο ρόλος της πρόληψης στην έμφυλη βία και θα δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Μεσσήνης λειτουργεί Γραφείο Ισότητας και η γραμμή SOS 15115, όπου μπορούν να γνωστοποιούνται περιστατικά βίας.

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, (από 17 Δεκεμβρίου 1999) ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Εκδήλωση αφιέρωμα την Παρασκευή στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
photo