Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»
Παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η διάρκεια της σπουδαίας έκθεσης «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στη Μεσσήνη.

Η έκθεση που εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, παρουσιάζει λιθογραφίες και χαρακτικά ευρωπαίων ζωγράφων με τοπία της Μεσσηνίας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, καθώς και προσωπογραφίες ηρώων της εποχής του 1821.

Το μεγάλο ενδιαφέρον τον επισκεπτών για τα εκθέματα που εμπνεύστηκαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την μεταεπαναστατική Ελλάδα κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά και προς εξυπηρέτηση της σχολικής κοινότητας για εκπαιδευτικές εκδρομές τμηματικά (λόγω των μέτρων covid-19 και του περιορισμένου αριθμού εισερχομένων στην αίθουσα), με απόφαση του Δημάρχου Μεσσήνης, η έκθεση παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι: Τρίτη έως Σάββατο από 10:00 έως 14:00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27220-24212.

Παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους η έκθεση «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»
photo
photo
photo