Αρχική » ΔΗΜΟΤΗΣ » Αθλητισμός » Aθλητικές Εκδηλώσεις » Αθλητικές Εκδηλώσεις
Αθλητικές Εκδηλώσεις

Μαραθώνιος Δήμου Μεσσήνης

Στο Δήμο Μεσσήνης έχει γίνει πλέον θεσμός η διοργάνωση του Μαραθωνίου Δρόμου καθώς και οι αποστάσεις 10km και 3km.

Διοργανώνεται για 12ετη συνεχή χρονιά και αποτελεί τον μακροβιότερο αγώνα μετά την κλασική διαδρομή Μαραθωνίου με μεγάλη αγωνιστική επιτυχία.

Τον αγώνα έχουν στηρίξει και αγκαλιάσει δρομείς από όλη την χώρα και μικρό αριθμό από το εξωτερικό. Αυξανόμενες είναι και οι συμμετοχές στις μικρότερες αποστάσεις με δρομείς από τον Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Μεσσήνης επισκεφθείτε το site marathon.messini.gr

 

Βαλύρεια

Στην κοινότητα Ιθώμης στη Βαλύρα κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος διοργανώνονται αγώνες δρόμου τα ‘Βαλύρεια’.

Αγώνες με συνεχή διεξαγωγή άνω των 50 χρόνων. Τελευταία έχουν καθιερωθεί τα αγωνίσματα 14km από την Αρκαδική Πύλη στην πλατεία Βαλύρας καθώς και τα αγωνίσματα των 1500μ,400μ και 100μ Ανδρών- Γυναικών όπως και 60μ Δημοτικών Σχολείων. Επίσης γίνονται Σακουλοδρομίες και ποδηλατικοί αγώνες 400μ και 100μ.

 

Δαϊκλής

Ο αγώνας του Δαϊκλή διοργανώνεται για οκτώ συναπτά έτη στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης.Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 7,5 χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή με αφετηρία την πλατεία του Αριστομένη και τερματισμό την πλατεία του Μάνεσι, έχει έρεισμα στην αθλητική κοινότητα με συμμετοχή αθλητών ανά το χρόνο αυξανόμενη, ενώ είναι μεγάλη η συμμετοχή και νέων παιδιών από την περιοχή.

Πήρε το όνομα του από τον πρώτο Μεσσήνιο Ολυμπιονίκη «ΔΑΪΚΛΗ»