Γαστρονομία

Στο Δήμο Μεσσήνης, η αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία, οι ανεξάντλητοι φυσικοί πόροι, τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και η παράδοση, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών δημιουργώντας έναν τόπο ευλογημένο. Εδώ, οι λάτρεις του αυθεντικού, του ανεπιτήδευτου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν ό,τι απλόχερα προσφέρει η φύση.

Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τη διαμονή του σε μια περιοχή με πλούσιο φυσικό κάλλος με την παρακολούθηση και συμμετοχή του στις αγροτικές εργασίες , ακολουθώντας όλα τα στάδια της φροντίδας των καρπών της μεσσηνιακής γης. Παράλληλα να γευματίσει με παραδοσιακά , μεσογειακά προϊόντα ακούγοντας ζωντανή μουσική, ζώντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στο Δήμο μας, οι αγροτικές ασχολίες αποτελούν το έναυσμα και σας «προσκαλούν» να συμμετάσχετε ενεργά σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων, συνδυάζοντας το πάντρεμα του μόχθου με την απόλαυση.

   

Ελιά

Μπορείτε να βοηθήσετε στο μάζεμα της ελιάς και της μεταφοράς σε κάποιο παραδοσιακό ελαιοτριβείο για την παραγωγή του πολύτιμου ελαιολάδου.

   

Τρύγος

Η διαδικασία του τρύγου και του πατήματος των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού ή τσίπουρου είναι μια δραστηριότητα που θα σας γεμίσει με ανεπανάληπτες εμπειρίες.

   

Σύκα

Η συγκομιδή ξερών σύκων μέχρι την τυποποίηση τους προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων τουριστών.

 

Παρακάτω θα βρείτε τις γιορτές του Δήμου μας